25 Haziran 2012 Pazartesi

2. Tekno- Girişimcilik Eğitimleri Yapıldı



İzmir Üniversiteleri Platformu etkinlikleri çerçevesinde, İYTE’nin ev sahipliğinde  İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi (İZTEKGEB A.Ş.) tarafından, İzmir’de tekno-girişimciliği artırmak ve geleceğin nitelikli girişimcilerini yetiştirmek amacıyla, 17-23 Haziran 2012 tarihleri arasında 2. İZTEKGEB Tekno-Girişimcilik Eğitim Programı düzenlendi. Türkiye Üniversiteleri Mühendislik Fakültelerinin 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden ve yeni mezunlarından oluşan 16 kişilik seçkin katılımcı gruba yönelik olarak yürütülen program, İYTE Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

18 Haziran 2012 günü yapılan açılış programına katılan, İYTE Rektörü ve İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güden, yaptığı konuşmada ülkemizin sağlam bir ekonomiye sahip olmasının nitelikli girişimcilerin yetiştirilmesiyle mümkün olacağını belirtmiştir. Ayrıca yapılan bu etkinliğin, İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi için oluşturulan stratejik vizyonun küçük bir adımı olduğunu vurgulamış, ikincisi düzenlenmiş olan Tekno-Girişimcilik Eğitimi’nin bir çok kez daha gelişme göstererek tekrarlanacağını ifade etmiştir.

Eğitim programının yürütücüsü İZTEKGEB A.Ş., 2003 yılında kurulmuş, İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin yönetilmesinden sorumlu, İzmir üniversiteleri, sanayi kuruluşları, sanayi ve ticaret odaları gibi İzmir’in önemli paydaşlarının yer aldığı 20 ortaklı bir şirkettir. İnovasyonun oluşması için gerekli altyapıyı ve arayüzleri oluşturmayı hedefleyen İZTEKGEB A.Ş. çalışmalarına son hızla devam etmektedir. Bu bağlamda kurulan İZTEKGEB Tekno-Girişimcilik Akademisi, ikinci eğitim programını başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir.

17-23 Haziran 2012 tarihlerinde düzenlenen İZTEKGEB Tekno-Girişimcilik Akademisi 2. Dönem  Eğitim Programı, ilk dönem eğitimlerinde de olduğu üzere uygulama ağırlıklı olarak 7 gün sürmüş ve derslerde verilen teorik bilgilerin ardından atölye çalışmalarıyla katılımcıların iş planlarını hazırlamaları sağlanmıştır. Katılımcılara, iş fikirlerini oluşturmaları için problem tanımlama ve çözüm önerisi geliştirme konusunda verilen yaratıcılık teknikleri derslerin yanı sıra  İnovasyon, Ar-Ge, Ürün Fikri, Ürün Tasarımı, İş Fikri Oluşturma, İş Planı hazırlama, Pazarlama Planı, Teşvik ve Fonlar, Fikri Mülkiyet Hakları gibi konularda da bilgiler sunulmuştur. Eğitimler ve atölye çalışmalarının ardından, gezi ve yüzme gibi çeşitli sosyal aktiviteler düzenlenmiş, katılımcılar aktif bir çalışma ortamı içerisinde başarılı iş modellerini oluşturmuşlardır. Eğitim sonucunda 5 farklı inovatif iş fikri ortaya çıkmış ve proje değerlendirme kuruluna sunulmuştur.

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden ve bölümlerinden eğitimine katılan öğrenciler, programdan çok memnun kaldıklarını, mezun olduktan sonra tek seçeneklerinin kamu veya özel kurumlarda iş aramak olmadığını, girişimcilik eğitiminde edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak, geliştirecekleri teknolojik ürün ve hizmetleri pazarlayabilecekleri şirketler kurarak kendilerine ve çevrelerine nitelikli iş olanakları yaratmak istediklerini belirtmişlerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder